Hautajaiskukat

Hautajaiskukilla puetaan tunteita ja tervehditään vainajaa viimeisen kerran. Kukat ovat osa surutyötä ja niiden valinta on jokaiselle henkilökohtainen. Arkulle laskettavat tervehdykset voivat olla monenlaisia. Varsinaisia hautajaiskukkia ei ole vaan kaikkia kukkia käytetään vuodenaikojen mukaan. Pisaran malliin sidotut hautavihkot ja hieman pienemmät hautakimput ovat yleisesti käytetyimpiä. Seppeleet voivat olla näyttäviä (60 cm halkaisija) havuista tai lehdistä päällystettyjä ja osin kukitettuja tai sirompia (40cm halkaisija) kokonaan kukitettuja. Arkulle laskettava tervehdys voi olla myös tunteita kuvaava sydän tai muun muotoinen kukkalaite.

Viimeisiin tervehdyksiin on tapana liittää muistosanat joko kortin tai nauhojen muodossa.

Arkkulaitteen voi valita arkun tyyliin sopivaksi pieneksi tai näyttäväksi koristeeksi. Arkkulaitteella voi myös kuvata vainajan persoonaa ja valita siihen kukat ja värit, joista tiedetään hänen pitäneen. Arkkulaite voi myös muodoltaan olla, vaikka kitara tai jalkapallo.

Hautajaiskukkatilaus on varminta tehdä 5 pv ennen tilaisuutta. Viime hetken tilauksissa kukkien saatavuus voi vaihdella.